آخرین اخبار
۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
بازدید:۴۶۲
صد آنلاین | تعمیق شکاف بین ارتش و دفتر زلنسکی، مخالفت واشنگتن با تصویب بودجه مالی بدون کمک به کی‌یف، گفتگوی وزرای دفاع اوکراین و آمریکا، کمک نظامی ۸ میلیارد یورویی برلین به کی‌یف، امکان برکناری زلنسکی و انتقاد به برخورد او با غرب، ازجمله رویدادهای مهم جنگ هستند.
کد خبر : ۵۲۹۱۸
 

به گزارش صد آنلاین ،  جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا  اعتراف کرد که اوکراین نمی‌تواند روسیه را شکست دهد.  وی روز شنبه در کنگره حزب سوسیالیست اروپا گفت:«ما مشکلات زیادی داریم. اروپا با چالشی دوگانه روبروست.  مهمترین چالش این واقعیت است که چشم انداز پیروزی اوکراین بر روسیه در آینده نزدیک انتظار نمی‌رود و باید خود را برای مقابله با عواقب آن آماده کرد.» 

 

 

 


رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا از درگیری کنونی در خاورمیانه نیز به عنوان چالش مهم دیگری برای کشورهای اروپایی نام برد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در واکنش به این سخنان جوزپ بورل، گفت: «بدین ترتیب اتحادیه اروپا رسماً پیروزی روسیه در درگیری با اوکراین را به رسمیت شناخته است.» 

زاخارووا در کانال تلگرام خود نوشت :«آیا من به درستی درک کرده‌ام که اتحادیه اروپا رسماً پیروزی روسیه را به رسمیت شناخته است؟»

این دیپلمات همچنین یادآور شد که در آوریل سال 2022، بورل دقیقاً دیدگاهی مغایر با این را بیان کرده و گفته بود که بحران اوکراین باید در میدان نبرد به پیروزی برسد. جوزپ بورل در آن زمان در جریان سفر خود به کی‌یف، ابراز امیدواری کرد که مناقشه کنونی به جای مسیر دیپلماتیک، از طریق نظامی حل و فصل شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز جمعه یادآور شد: «سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین مبنی بر اینکه سازش با روسیه برای حل مناقشه همچنان غیرقابل قبول است، چیزی را در روند اوضاع  جبهه نبرد تغییر نمی دهد و کی‌یف در هر صورت نمی‌تواند در  جنگ با روسیه به پیروزی برسد.»

 

***

آمادگی زالوژنی و دیگر مقامات نظامی اوکراین برای مذاکره با روسیه 

مشاور سابق دو رئیس جمهور سابق اوکراین، اولگ سوسکین در کانال یوتیوب خود ابراز عقیده کرد که فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، والری زالوژنی، با اعتراف به بن‌بست رسیدن وضعیت درگیری نظامی، در واقع آمادگی مقامات ارتش برای مذاکره با روسیه را اعلام کرده است.

سوسکین گفت: «زالوژنی در اصل این واقعیت را بیان  کرده که مقامات ارتش از هم اکنون می‌دانند که تلفات و هزینه‌های ارتش، افسران و سربازان آنقدر زیاد است که پیروزی در جبهه غیرممکن است».

 این مشاور سیاسی اوکراینی همچنین به این واقعیت توجه دارد که نیروهای مسلح روسیه از قدرت نظامی جدی برخوردار هستند ، بنابراین ارتش اوکراین نمی تواند حتی به پیروزی فکر نکند ، برای اینکه شانسی برای آن ندارد.

گارلند نیکسون، روزنامه‌نگار آمریکایی نیز  معتقد است که  درگیری بین ولادیمیر زلنسکی و والری زالوژنی، فرمانده کل ارتش اوکراین، می تواند به شورش نظامیان اوکراینی و امتناع از ادامه درگیری با روسیه منجر شود. وی در تحلیلی نوشت: «نیروهای مسلح اوکراین چه فکری خواهند کرد؟ آنها در خط مقدم مبارزه با روس‌ها هستند، در حالی که در همین زمان جنگ شدید قدرت در کی‌یف در جریان است.»

تلگراف: شکست ارتش اوکراین در مقابل روسیه ضربه جدی به زلنسکی وارد کرد

روزنامه "تلگراف" روز شنبه در تحلیلی نوشت که ناکامی‌های نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد با روسیه، در واقع شکست و ضربه سختی به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین وارد کرده است. 

در این مقاله آمده است: «در پس‌زمینه ضد حمله به بن بست رسیده ارتش اوکراین، تنش‌ها بین رهبری سیاسی و نظامی این کشور، که معمولاً مخفی نگه داشته می‌شود، علنی شده و این نشانی از این واقعیت است که زلنسکی در رسیدن به اهدافش شکست خورده است.»

این نشریه با یادآوری اینکه زلنسکی برای اولین بار از فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین والری زالوژنی انتقاد کرد که چرا به بن بست برای نیروهای اوکراینی در جبهه را فاش کرده است، نوشت: «چنین شکاف آشکاری بین نظامیان و سیاستمداران در کی‌یف پس از 20 ماه درگیری نظامی رخ داد. مقامات کی‌یف دوست نداشتند که واقعیت "بن بست"  در خط مقدم جبهه فاش شود و چنین مسئله برای شرکای غربی آنها بسیار ناامید کننده خواهد بود.»

رئیس کنگره آمریکا پیشنهاد کرد که دولت بدون کمک به اوکراین کمک مالی کند

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان (جمهوری خواه از ایالت لوئیزیانا) در  نشستی با هم حزبی ‌های خود در مجلس سفلی کنگره آمریکا، لایحه بودجه موقتی را برای دولت فدرال پیشنهاد کرد که شامل تعیین کمک به اسرائیل و اوکراین نمی شود. این مسئله بامداد امروز، یکشنبه، در گزارش روزنامه "هیل" The Hill مشخص شده است.

طبق این اطلاعات، رئیس مجلس نمایندگان پیش نویس بودجه خود را با هدف جلوگیری از تعطیلی (تعلیق کار دولت فدرال ایالات متحده) در تاریخ 17 نوامبر تهیه کرد. این طرح شامل تخصیص بودجه به عنوان حمایت مالی به اسرائیل و اوکراین نیست. وی معتقد است که این موضوعات باید جدای از لایحه‌ای که هدف آن تنها جلوگیری از تعطیلی دولت است، بررسی شود.

روزنامه پولیتیکو نیز به نوبه خود یادآور شده که تعدادی از اعضای حزب رئیس مجلس از هم اکنون با رویکرد جانسون ابراز مخالفت کرده‌اند. این امر امکان تصویب این پیشنهاد در مجلس سفلی کنگره، جایی که جمهوری خواهان اکثریت دارند، را کاهش می دهد.

این روزنامه اطمینان دارد که حتی اگر این پیشنهاد به سنا برسد، دموکرات‌ها که اکثریت را در آنجا تشکیل می‌دهند، به تصویب آن رای نخواهد داد. بنابراین، بعید است ابتکار عمل جانسون به جلوگیری از تعطیلی دولت فدرال کمک کند.

کاخ سفید لایحه تامین مالی کار دولت آمریکا بدون کمک به اوکراین را رد کرد

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، شب گذشته اعلام کرد که پیش نویس ادامه تامین مالی کار دولت فدرال ایالات متحده، که توسط رئیس مجلس نمایندگان، مایک جانسون، جمهوری خواه پیشنهاد شده، بیهوده است و منجر به تعطیلی فعالیت آن (Shut down) می شود.

او در بیانیه‌ای در وب‌سایت کاخ سفید تاکید کرد: «این پیشنهاد دستورالعملی در جهت هرج‌ومرج بیشتر پیرامون حرب جمهوری‌خواه است و به یک دوره تعطیلی دیگر خواهد انجامید.»

ژان پیر یادآوری کرده که جمهوری خواهان مجلس "زمان گرانبهای خود را برای یک پیشنهاد بیهوده تلف می کنند که توسط اعضای هر دو حزب مورد انتقاد قرار گرفته است."

وزیر دفاع اوکراین نیازهای کی‌یف و وضعیت جبهه را برای رئیس پنتاگون توضیح داد

وزیر دفاع اوکراین، رستم عمروف، روز شنبه در جریان مذاکراتی تلفنی با لوید آستین، رئیس پنتاگون، در خصوص نیازهای کی‌یف صحبت کرد.

وزیر دفاع اوکراین در صفحه فیس بوک خود نوشت: من در جریان این گفتگو به همتای آمریکایی خود در مورد وضعیت فعلی جبهه نبرد و نیازهای فعلی اوکراین اطلاع دادم. 

 عمروف  همچنین از ایالات متحده برای ارسال سیستم های دفاع هوایی که به اوکراین منتقل شده، تشکر کرد.

پیش از این، در اواخر ماه اکتبر، گزارش شده بود که رئیس پنتاگون به وزیر دفاع اوکراین از ادامه کمک نظامی اطمینان داده است. 

مذاکره آستین با عمروف در مورد نشست بعدی در قالب رامشتاین 

 در وب سایت رسمی پنتاگون گزارش شده است که لوید آستین و رستم عمروف، وزرای دفاع ایالات متحده و اوکراین در جریان یک گفتگوی تلفنی در مورد زمینه های کمک به کی‌یف و برنامه  نشست آتی گروه تماس در مورد کمک نظامی به کی‌یف در قالب رامشتاین تبادل نظر کردند.  در این گزارش آمده که طرفین در مورد اوضاع کنونی در میدان نبرد با روسیه نیز گفتگو کردند.

نشست بعدی گروه تماس غربی در قالب رامشتاین در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین قرار است اواخر این ماه برگزار شود. آخرین بار چنین نشستی در تاریخ 11 اکتبر برگزار شد.

آمادگی اوکراین برای اختلافات اقتصادی با کشورهای اتحادیه اروپا 

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد، مقامات کی‌یف انتظار دارند که نه تنها با لهستان، بلکه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا که از تولیدکنندگان ملی خود محافظت می کنند، اختلافات اقتصادی احتمالی وجود داشته باشد.

وی شب گذشته، شنبه، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «من در مورد این واقعیت که چنین روند اوضاعی بوجود می آیند آرام خواهم بود. دولت اوکراین خود را برای مقابله با این وضعیت نه تنها در لهستان، بلکه با هر کشوری که بر خلاف قوانین داخلی اروپا تلاش می‌کند همچنان از تولیدکنندگان ملی خود محافظت کند و در رابطه با این یا آن منطقه درگیر حمایت گرایی باشد، آماده کرده است.»

پودولیاک تاکید کرد: اوکراین باید قوانینی را برای انجام مذاکرات و "اعمال فشار در جهت منافع خود" تدوین کند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در لهستان دولتی تشکیل شود که نگاهی متفاوت به تعامل با اوکراین در مسائل اقتصادی داشته باشد.

پیشنهاد دبیرکل سابق ناتو: اوکراین در مرزهای جدید خود به عضویت ائتلاف پذیرفته شود

روزنامه گاردین روز شنبه گزارش داد که آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو پیشنهاد کرده که اوکراین در مرزهای جدید خود در ناتو پذیرفته شود.  وی معتقد اشت: «زمان برداشتن گام بعدی و دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو فرا رسیده است. ما به یک ساختار امنیتی جدید اروپایی نیاز داریم که در آن اوکراین در مرکز ناتو قرار داشته باشد.»

راسموسن تاکید کرد که حذف مناطق تحت کنترل روسیه از ناتو خطر درگیری بین این اتئلاف و روسیه را کاهش می دهد. او معتقد است که البته چنین اقدامی منجر به توقف درگیری نظامی و انتقال سرزمین ها تحت کنترل کی‌یف نخواهد شد.

آلمان کمک نظامی به اوکراین را به دو برابر و  8 میلیارد یورو افزایش خواهد داد

آژانس خبری بلومبرگ بامداد امروز، یکشنبه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که ائتلاف اولاف شولتز، صدراعظم آلمان موافقت کرده که کمک نظامی به اوکراین را در سال 2024 دو برابر کرده و به 8 میلیارد یورو برساند. 

منابع خبری  آژانس گفتند: ائتلاف حاکم صدراعظم اولاف شولتز موافقت کرد که کمک نظامی آلمان به اوکراین را در سال آینده دو برابر کند و به 8 میلیارد یورو (8.6 میلیارد دلار) برساند.

طبق اطلاعات دریافتی این نشریه، کمیته بودجه بوندستاگ در هفته آینده تخصیص بودجه اضافی به مبلغ 4 میلیارد یورو را تصویب خواهد کرد.

روزنامه "بیلد" نیز روز شنبه گزارش داد که آلمان کمک نظامی به اوکراین را در سال 2024 از 4 میلیارد یورو به 8 میلیارد یورو افزایش خواهد داد. یک مقام آگاه در وزارت دفاع آلمان به این نشریه گفت که دولت با اختصاص بودجه اضافی موافقت کرده است. این تصمیم هفته آینده به طور رسمی در کمیته بودجه بوندستاگ تصویب خواهد شد.

مبلغ اولیه 4 میلیارد یورو قبلاً تقریباً به طور کامل برای تأمین تسلیحات به اوکراین اختصاص یافته است. از این تعداد، تنها 120 میلیون یورو صرف بسته‌های کمک های نظامی جدید باقی مانده است. علاوه بر این، وزارت دفاع آلمان 2 میلیارد یورو خواهد داشت که این وزارتخانه می تواند برای قراردادهای دفاعی بلندمدت هزینه کند.

یک روز قبل، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که آلمان در سال 2024 هزینه های دفاعی خود را افزایش داده و آن را به 2 درصد از تولید ناخالص داخلی می رساند. 

رئیس جمهور چک : فشار بر اوکراین برای مذاکره با روسیه افزایش خواهد یافت

پیتر پاول، رئیس جمهور چک روز شنبه در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز،  پیش بینی کرد که در سال آینده، اوکراین احتمالا با فشار فزاینده‌ای برای مذاکره با روسیه برای پایان دادن به درگیری نظامی مواجه خواهد شد. 

وی گفت: «ما شاهد خستگی بیش از پیش از ادامه درگیری در هر دو طرف [درگیری] و فشار بسیار بیشتری از جانب کسانی که به طور مستقیم و غیرمستقیم آسیب دیده‌اند، خواهیم بود. ما شاهد انتخابات در روسیه، احتمالاً در اوکراین، و همچنین در ایالات متحده خواهیم بود. همه این رویدادها در نهایت می تواند منجر به روی آوردن طرفین به مذاکره شود.»

علاوه بر این، این سیاستمدار چک تأکید کرد که کشورهای غربی نباید کی‌یف را به سمت مذاکره سوق دهند. 

امکان حمله اوکراین به زیرساختارهای انرژی روسیه 

گرمان گالوشینکو، وزیر انرژی اوکراین،روز شنبه در مصاحبه با روزنامه پولیتیکو و پس از دیدار با مقامات دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و قانونگذاران آمریکایی اعلام کرد که  احتمال حمله به زیرساخت‌های نفت و گاز روسیه را در صورت تشدید حملات مسکو به تاسیسات انرژی اوکراین در زمستان پیش روی را بعید نمی‌داند.

گالوشینکو در پاسخ به سوال خبرنگاران در این باره که آیا رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی ممکن است تصمیم بگیرد تأسیسات انرژی روسیه را در پاسخ به حملات مشابه در اوکراین هدف قرار دهد، گفت: «در پاسخ به حملات روسیه، ما با همان رویکرد پاسخ می دهیم و به زیرساخت های انرژی آنها حمله خواهیم کرد و این پاسخی عادلانه خواهد بود.»

گالوشینکو در این مصاحبه همچنین اشاره کرد که البته جزو مقامات ارتش اوکراین نیست، بنابراین درباره چنین حملاتی با مقامات دولت آمریکا صحبت نکرده است.

اشپیگل: فریبکاری زلنسکی در برخورد با غرب دیگر کارساز نیست

مجله آلمانی "شپیگل" روز شنبه گزارش داد که اکنون فریبکاری‌های ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین دیگر هیچ تأثیری بر غرب ندارد و در صورت ادامه این برخورد، اوکراین بدون متحدانی باقی می‌ماند که قادر به تأمین تسلیحاتی آن هستند.

نویسندگان این مقاله تاکید کردند: «زلنسکی عادت کرده که دولت‌های غربی را تحت فشار اخلاقی قرار داده و مصرانه خواستار ارائه سلاح، مهمات و پول بیشتر به اوکراین شده است».

در این تحلیل یادآوری شده، پس از تشدید اوضاع در خاورمیانه، توجه غرب از اوکراین منحرف شده است. حتی مایک جانسون، رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا، تخصیص کمک به کی‌یف را ضروری نمی‌داند و از اوکراین به عنوان "اهرم سیاسی" برای تاثیر گذاری بر دولت بایدن استفاده می‌کند.

در این مقاله آمده است: «برای اوکراین، توقف کمک های ایالات متحده چیزی جز یک فاجعه نخواهد بود. مفسران این نشریه به این نتیجه رسیدند که هیچ کشور دیگری نمی تواند کمک‌های آمریکا به اوکراین را جبران کند و این آخر کار زلنسکی خواهد بود.

کشورهای غربی زلنسکی را به دلیل شکست ارتش اوکراین کنار خواهند گذاشت

استفان برایان، مشاور معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در مقاله‌ای برای روزنامه "آسیا تایمز" نوشته است که کشورهای غربی قصد دارند ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را به دلیل ناکامی های نیروهای مسلح اوکراین در درگیری با روسیه، از سمت خود برکنار کنند. 

برایان با همکارش، لری جانسون - افسر بازنشسته اطلاعاتی و کارمند  سابق وزارت امور خارجه موافق است که سازمان سیا و ام آی-6 در حال آماده سازی شرایط برای جایگزین کردن زلنسکی هستند. وی به سخنان جانسون در پادکست بین‌المللی اسپوتنیک اشاره کرد که «یا زلنسکی مجبور خواهد شد انتخابات ریاست‌جمهوری را که برای مارس سال آینده برنامه‌ریزی شده برگزار کند و از طریق قانونی برکنار شود، یا اگر مقاومت کند، باز هم در یک کودتای نظامی به سبک کودتای میدان سال 2014 جایگزین خواهد شد». 

به گفته برایان، اکنون غرب شروع به درک این موضوع کرده که کی‌یف نمی تواند در درگیری با روسیه پیروز شود، زیرا نیروهای مسلح اوکراین دائماً در حال شکست هستند و نیروهای روسی به راحتی تجهیزات نظامی گران قیمت غربی را نابود می‌کنند.  به عقیده او،  در شرایط کنونی بهترین نتیجه برای واشنگتن دستیابی به توافق بین کی‌یف و مسکو است.

برایان نوشته: نیازهای ناتو و نیازهای رئیس جمهور اوکراین که مخالف مذاکرات است، متفاوت است و اگر کنگره آمریکا ارائه کمک به کی‌یف را به تعویق بیندازد، کار زلنسکی به پایان خواهد رسید و مقامات واشنگتن ممکن است به این نتیجه برسند که برکناری زلنسکی تنها راه نجات است. 

 
سرهنگ آمریکایی: درگیری در اوکراین عملاً پایان یافته است

سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون روز شنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت که درگیری نظامی در اوکراین تقریباً به پایان رسیده و این در حالی است که یک اتحاد ضد اسرائیلی در خاورمیانه شکل می‌گیرد.

به عقیده این نظامی بازنشسته آمریکایی، یک اتحاد کامل علیه اسرائیل در حال شکل گیری است که در شرایط دیگری هرگز نمی توانست به وجود آید. مک گرگور  افزود که ایالات متحده نمی تواند این واقعیت را نادیده بگیرد.

هشدار نامزد ریاست جمهوری آمریکا نسبت به عواقب درگیری با روسیه 

ویوک راماسوامی، نامزد جمهوری خواه پست ریاست جمهوری آمریکا روز شنبه در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که واشنگتن باید سعی کند از درگیری با مسکو و پکن جلوگیری کند، زیرا چنین درگیری می تواند منجر به نابودی ایالات متحده شود.

او گفت: «اگر روسیه و چین یک اتحاد نظامی تشکیل دهند و ما با آنها درگیر شویم، در واقع ما درگیر جنگ جهانی سوم خواهیم شد و ممکن است ایالات متحده آمریکایی که امروز می شناسیم، دیگر از بین برود.»

این سیاستمدار یادآور شد که روسیه و چین دارای نیروهای فضایی نظامی جدی هستند، در حالی که ایالات متحده توانایی نظامی قابل توجهی در فضا ندارد. به گفته راماسوامی، آمریکا در حال حاضر در موقعیت اقتصادی و نظامی ضعیفی قرار دارد.

4461/ی

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها